Norge Idag

Ja til livet-møte i Oslo - 40 år siden abortloven ble vedtatt
25. Mai 2018

(Norge Idag) Onsdag 30. mai holdes det Ja til livet-møte på Eidsvolls plass foran Stortinget for å markere at det er 40 år siden loven om selvbestemt abort ble vedtatt i 1978.

– Vi sørger over de hundretusener av barn som ikke er her på grunn av abortloven og minnes de tause skrik, sier initiativtaker Jan-Aage Torp, leder for Kristen Koalisjon Norge.

Det blir appeller ved Mikael Bruun som er sogneprest i Den norske kirke, Trine Overå Hansen, kommentator Norge IDAG, Arthur Kubik, advokat og leder for Solidaritet Norge, Svein-Magne Pedersen, helbredelsesevangelist i Misjonen Jesus Leger og Jan-Aage Torp.

I tillegg blir det innslag med sang og musikk.

Torp oppfordrer alle til å komme og delta for å vise sin støtte til de ufødte barna.

– Vi oppfordrer særlig foreldre med barn, eldre og handikappede til å komme og feire livets gave, sier han til Norge IDAG.

Da loven om selvbestemt abort ble vedtatt i 1978, var kristenfolket samlet til store demonstrasjoner mot loven. 610 000 underskrifter ble samlet inn og flere kristenledere stod i bresjen for Ja til livet-bevegelsen. 

Nå håper initiativtakerne å oppgløde nye generasjoner til å ta opp igjen kampen for retten til liv fra unnfangelse til naturlig død.

– Dette er en sak som ikke kan regnes som en tapt sak. Til det er den for viktig, sier en engasjert Jan-Aage Torp.

Powered by Cornerstone